piatok 7. novembra 2014

Časti tela pod lupou | Pevné brucho - pevná vôľa

Dnes budem hovoriť (písať) o abdominálnych, alebo jednoducho brušných svaloch..  Brucho je problematická partia u veľmi veľa ľudí (nevynechávajúc mňa ). 

Čo sa mojej osoby týka, krátkym cvičením sa celá časť okolo brucha pekne zpevnila, a čo je skvelé, vôbec to netrvalo dlho! 


Mohlo by sa zdať , že chudnutie na bruchu je ťažké, ale nie je to pravda! Najrýchlejšie sa totiž spaľujú tuky na bruchu. Musíte však cvičiť poriadne a nevynechávať. To je na tom totiž najdôležitejšie.

Niektorým stačí brucho posilniť a spevniť, iní by radšej schudli. Ak máte normálne brucho štíhle, ale boli ste na oslave a trochu ste sa.. povedzme prejedli :D, odporúčam toto video:



V tomto článku sa zameriam na chudnutie, avšak posilovanie znamená iba vynechanie kardia, takže je úplne jedno, kto z vás tento článok číta 

KARDIO
Kardio sú cviky ktorými docielite spaľovanie. Vďaka tomu budete spaľovať aj v oddychové dni 
Veľmi účinné kardio je behanie. Nie je však jediné. Ja osobne behám rada... V prvom dni je to síce doslova hrozné, ale čím viac beháte, tým viac sa zlepšujete. 

Úžasné HIIT (High Intensity Interval Training) od Cassey, ktoré je intenzívne a krátke a práve to je na ňom najlepšie. 

Čo však s tými , ktorí behanie neznášajú alebo iba nemusia? Ak nemáte radi behanie, skúste plávanie.
Je to skvelé kardio a kĺby pri ňom netrpia. Je tu veľmi veľa cvikov, ktoré iba stačí pravidelne opakovať a dosiahnete skvelé výsledky. 

Môžte kardio a posilovanie aj striedať. Napríklad jeden deň behanie , druhý posilovanie. Alebo 5 minút kardia , 5 posilovania.  Ani sa nenazdáte a tuky pôjdu dole!  

POSILOVANIE
Podľa mňa veľmi praktické sú cviky v stoji. Je to jednoduché a efektívne. 
Pridávam sem video od Cassey Ho  , ktorá síce nemá cviky v stoji, ale pri tomto sa zaručene spotíte! (A žiadne podvádzanie! )



Nasledujúci cvik nenávidím. Ale zároveň milujem.  Stálo ma veľa úsilia, aby som sa niekde v polovici nevzdala. Lenže to bolo pred troma mesiacmi a medzitým som s tým znova prestala... Takže teraz len s hrôzou čakám kedy to bude v kalendári .


ČO JESŤ? 
Jesť treba pravidelne , približne po každých troch hodinách. Netreba sa prejedať. Mali by ste jesť najmä mliečne výrobky (aj mäso), ryžu, zemiaky...aj zelenina je dôležitá, lenže svaly potrebujú bielkoviny! Na to nezabúdajte!

Ak ste vegatariáni, odporúčam niečo ako šošovicu alebo iné náhrady bielkovín .



zdroje obrázkov:
1. chibird.com
2. videá: blogilates.com
3. obrázok: krisssy.blogg.no

4 komentáre :

  1. Krásný článek! Máš úžasný vzhled blogu!

    beaufash-klarka.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem! :D :) ďakujem veľmi pekne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Oh, Cassey milujem. Cvičím s ňou stále a workout Extreme abscvičím každý deň. A k tomu ešte pár videí :D A vidím tú zmenu, čo u mňa nastala za ten rok a pol čo cvičím. Taktiež behám, čo je pre mňa najlepšie Cardio.
    Super článok :3 :3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Břicho se hubne nejlíp , ale taky se celkem nejlíp nabírá -_-

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...