piatok 31. októbra 2014

3 DÔVODY | Prečo by ste mali začať cvičiť?

Dodržujte tieto štyri body a máte vyhrané! 
Prvý diel z 3. DÔVODOV je konečne tu! Aj keď po dosť dlhej dobe :D. V tomto článku vám spomeniem pár dôvodov (ako je už v názve  ^◡^)  prečo je dobré začať cvičiť. ^◡- Týmto článkom takisto otváram tento blog ^◡-

Mnohí sa iste pýtate prečo vlastne začať cvičiť. Veď nebolo by jednoduchšie sedieť na gauči, počúvať hudbu, pozerať na telku...Som si istá, že si to hovoria najmä tí, čo sú štíhli celú dobu.

Pre lepší prehľad som urobila aj jednoduchú pojmovú mapu → klik sem :) (nie sú tam všetky dôvody pretože tých je nekonečne veľa :D)

Najprv však prejdime k zdravému životnému štýlu. Už podľa obrázku vidíte, že to očividne nie je nič ťažké, len jednoduché štyri nerozvité body.
Avšak, niektoré z nich je mimoriadne ťažké dodržiavať. No ak sa chcete cítiť skutočne zdravo šťastne, dobre, sebavedomo a štíhlo, nájdite si čas na splnenie všetkých


Letné prázdniny sú skutočne predo dvermi, takže minimálne jedenie zdravo by nemusel byť problém. Veď kto sa prejedá keď je teplo?
Takisto je v letných horúčavách, ale aj počas celého roka, dôležitý pitný režim. S týmto bodom mám ja osobne veľký problém, pretože občas nie som schopná vypiť ani pohár za deň.

Avšak je tu jedna skvelá "pomôcka" pre ľudí ako som ja..Ak máte opuchnuté prsty (neviete poriadne zložiť prsty do päste) pravdepodobne to znamená, že máte nedostatok vody. S vodou poznám ešte jeden taký tip. Ak chcete schudnúť do nejakej slávnosti, alebo niečoho takého, veľa pite. Pretože ak zadržiavate vodu vyzeráte širšie, čiže sa tej vody treba zbaviť. A to tým pitím. Spanie by cez prázdniny nemal byť problém najmä pre mladšie ročníky, a je skutočne dôležité, takže na to dbajte.


"Train insane or remain the same."
Večne niekto spomína, aký je pohyb dôležitý, či už je to tanec, šport, pilates či jóga. Títo ľudia vám zaručene povedia, že pohyb je dôležitý pre zdravie (čo je samozrejme pravda, až na to, že klasickému teenegerovi je úprimne jedno, čo sa s ním stane o 10 rokov).
Isteže pohyb pre zdravie dôležitý je, ale je dobrý aj pre radosť.
Počas aktívneho pohybu sa vyplavujú endorfíny, takzvané hormóny šťastia, čiže sa hneď budete cítiť lepšie.


Po dokončení cviku si viac užívate ničnerobenie. Možno to znie trochu zvláštne, ale je to tak. Keď si po nejakom obzvlášť ťažkom cvičení ľahnem a zhlboka dýcham, zabudnem na všetky strasti života ♥(●'◡'●)ノ♥.
Po cvičení máte pocit, že ste pre seba niečo urobili. A o niekoľko dní budete vidieť výsledky. Možno nebudú skutočne, a budete sa vidieť chudšie len v svojej mysli, no budete sa cítiť sebavedomejšie, než kedykoľvek predtým.


Navyše keď sa potíte uvoľňuje to póry, ktoré sa tým pádom čistia. Takže zbohom akné!
Takýchto dôvodov je mnoho. A pýtať sa: Mám začať? Veď vôbec nemám čas...A navyše neviem, či to bude fungovať... Je skutočne od veci. Pretože všetci dobre vieme, ako sa tieto otázky nazývajú. Výhovorky.


+zdroje obrázkov:

4 komentáre :

  1. nojo sedet u televize je prece jen snazsi :) ale super clanek, ctyri jednoduche veci a kdyby je dodrzovali vsichni, byli bychom o moc zdravejsi

    rozjizdim novy projekt, je to neco na zpusob reality show, smirovani oblibenych blogeru, kdyby to nekoho zaujalo, budu rada, kdyz se zapoji :) http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/10/jak-si-ziju-projekt.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale keby v nej aspoň niečo dávali :P to teda áno...
      Pozriem sa, možno sa zapojím ;)

      Odstrániť
  2. S pitím mám docela problém, bohužel. Cvičím, jím zdravě, ale po pití mi stále uniká a někdy se stane, že za celý den vypiju tak mlíko z rána... docela mi to štve :D
    Dokonalý článek! :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja :(. Hlavne v zime... To som schopná vypiť jeden pohár vody, presne ako ty.. Ja si aspoň hovorím, že nebudeme mať vysoký účet za vodu, čo je vážne blbý argument :D
      Ďakujem :3 :D

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...